Проруските окупационните власти в украинската Херсонска област поискаха тя да бъде

...
Проруските окупационните власти в украинската Херсонска област поискаха тя да бъде
Коментари Харесай

Руските окупационни власти поискаха Херсонска област да бъде включена в състава на Руската федерация

Проруските окупационните управляващи в украинската Херсонска област желаеха тя да бъде включена в състава на Русия. Необходимата законодателна база ще бъде подготвена до края на годината, заяви заместник-ръководителят на по този начин наречената военно-гражданска администрация Кирил Стремоусов.

Стремоусов обяви на конференция, че новата администрация на региона има намерение да се обърне към президента Владимир Путин с искане за включването ѝ в състава на пълностоен район на Руската федерация. Най-вероятно става дума за анексирания през 2014 година полуостров Крим.

“Херсон - това е Русия. Няма да се основава никаква Херсонска народна република на територията на Херсонска област. Няма да има референдум ”, уточни Стремоусов. Той добави, че банковата и пенсионната система в региона ще бъде основана от нулата.

Преди две седмици Стремоусов обяви, че на територията на района ще бъде въведена съветската рубла. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи от своя страна, че въпросът за бъдещето на Херсонска област би трябвало да бъде решен от нейните поданици.

По думите му сходно съдбоносно решение би трябвало да бъде юридически обосновано и законно, какъвто, по думите му беше казусът с полуостров Крим.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР